Saturday, Aug 18, 2018
HomeBeritaBapa terlelap ketika memandu

Bapa terlelap ketika memandu

Keadaan sebuah kenderaan pacuan empat roda yang remuk selepas terlibat nahas dengan sebuah bas henti-henti.-Gambar: Sihar Harian

RAUB – Seorang kanak-kanak berusia dua tahun maut kemalangan membabitkan kenderaan pacuan empat roda dan bas henti-henti di Kilometer 345 Jalan Alternatif Kuala Lumpur – Kota Bharu atas jambatan Kampung Melayu Cheroh, di sini kelmarin.
Arisha Qismina Mohd Dani disahkan meninggal dunia pada jam 7 pagi semalam ketika dalam perjalanan dari Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (HosHas) Temerloh ke Hospital Kuala Lumpur untuk menerima rawatan akibat parah di bahagian kepala.

Advertisements

Ketua Polis daerah, Superintendan Wan Mohd Samsudin Wan Osman berkata, kejadian kira-kira jam 6.45 petang kelmarin itu berlaku ketika mangsa sekeluarga dalam perjalanan dari Kampung Hulu Sungai menuju ke bandar Raub.

Menurutnya, sampai di tempat kejadian, pacuan empat roda yang dipandu bapa mangsa, Mohd Dani Mohamed Dali, 31, terbabas ke kanan jalan dan seterusnya melanggar benteng jambatan.

“Siasatan awal mendapati Mohd Dani terlelap seketika menyebabkan kenderaan yang dipandu terbabas ke kanan jalan dan seterusnya melanggar benteng jambatan.

“Dalam masa sama, sebuah bas henti-henti yang datang dari arah Cheroh ke Batu Malim tidak sempat mengelak dan melanggar kenderaan mangsa,” katanya.

Menurutnya, pemandu dan kesemua enam penumpang bas terbabit tidak mengalami kecederaan.

“Mohd Dani bersama isterinya juga tidak mengalami sebarang kecederaan,” katanya.

Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. Orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan diminta tampil ke balai polis berdekatan untuk membantu siasatan. – Sinar Harian

comments

FOLLOW US ON:
"Mama Ni Cerewetlah!
Bayi empat bulan mau

nishaeimann@gmail.com

Selain gemar memerhati, selalu teruja merakam keindahan semula jadi. Suka melancong terutama ketika musim sejuk. Gemar muzik keras, teater dan novel indie serta puisi jalanan.

Rate This Article:
NO COMMENTS

LEAVE A COMMENT

Optimized with PageSpeed Ninja