Bongkar 10 rahsia perkahwinan awet muda

0
Kadangkala, pasangan suami isteri yang sudah lama hidup bersama tidak lagi ambil peduli perkara ini. (Gambar sekadar hiasan)

Kadangkala, pasangan suami isteri yang sudah lama hidup bersama tidak lagi ambil peduli perkara ini. (Gambar sekadar hiasan)

PERKAHWINAN menyatukan dua individu dalam satu tujuan sama dan mencapai kebahagiaan berkekalan. Bagaimanapun, jalan menuju kebahagiaan tidak selamanya lancar dan harmoni.

Banyak cabaran, dugaan, dan persoalan yang kadangkala menggagalkan misi menuju rumah tangga bahagia serta harmini. Sepuluh rahsia berikut ini mungkin dapat membantu perkahwinan anda awet muda.

1. Cinta
Cinta ibarat tenaga dan semangat yang dahsyat yang mampu mengembangkan serta menyempurnakan keperibadian pasangan suami isteri. Cinta membantu membuang semua rintangan yang muncul di tengah perjalanan rumah tangga. Perkahwinan yang dibina tanpa berlandaskan cinta dan kasih sayang ibarat mimpi kosong. Meskipun bukan syarat utama, cinta amat penting dalam membina perkahwinan harmonis. Justeru, cinta dalam perkawinan adalah sesuatu yang mutlak dan harus dimiliki setiap pasangan suami isteri.

Anda perlu mendaftar untuk membaca keseluruhan kandungan portal ini. Login menggunakan kotak di sidebar. Tidak mendaftar? Klik di sini untuk mendaftar
Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

About Author

editorial

Leave A Reply