Lima tip rahsia ‘kunci’ hati suami

0
Jom semak lima 'kunci rahsia' rumah tangga kekal bahagia. (Gambar hiasan)

Jom semak lima ‘kunci rahsia’ rumah tangga kekal bahagia. (Gambar hiasan)

SYAWAL 2014, mempertemukan saya dengan beberapa kenalan lama dan baru. Pelbagai cerita dikongsi bersama, ada cerita suka juga duka. Paling melekat di ingatan dan hati saya, cerita berkaitan hidup berumahtangga. Salah satunya, kisah romantis sepasangan suami isteri yang mesra disapa Pak Wan dan Mak Wan.

Raut wajah Pak Wan (67), nampak garang tetapi cukup peramah. Sembangnya sering diselang-seli dengan gurauan yang mencuit hati. Paling digemarinya, mengusik Mak Wan (60) sehingga wanita tersipu-sipu malu. Walaupun sudah lewat usia, lelaki ini tidak segan mempamerkan kemesraan hubungan mereka, hingga menerbitkan rasa kagum di hati saya.

Bertuah sungguh Mak Wan. Sekali gus membuat saya semakin tidak sabar mahu mencungkil rahsia kebahagiaan dan kerukunan rumah tangga mereka. Mari saya kongsikan pengalaman sewaktu bersua Pak Wan dan beberapa tip ‘rahsia’ rumah tangga bahagia yang dikongsinya khusus untuk pasangan suami isteri.  

Anda perlu mendaftar untuk membaca keseluruhan kandungan portal ini. Login menggunakan kotak di sidebar. Tidak mendaftar? Klik di sini untuk mendaftar
Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

About Author

Anis Remli

Selain gemar memerhati, selalu teruja merakam keindahan semula jadi. Suka melancong terutama ketika musim sejuk. Gemar muzik keras, teater dan novel indie serta puisi jalanan.

Leave A Reply