Makanan pembangkit ghairah

0
Gambar hiasan

Gambar hiasan

“SEJAK kebelakangan ini, suasana di atas katil kami sangat dingin. Semuanya serba suram, tidak lagi seperti tahun pertama perkahwinan kami. Apakah ini bermaksud, hubungan seksual kami bermasalah?” Luah Suzie, dengan wajah muram.

Tidak dinafikan, beberapa tahun hidup bersama ada waktunya, ghairah seks tiba-tiba menurun. Jangan panik, masih banyak cara untuk menyelamatkan keadaan. Salah satu daripadanya, makan makanan yang dapat membangkitkan ghairah seks anda dan pasangan.

Beberapa kajian mendapati, memasukkan makanan penunjang aktiviti seks pada hidangan tengah hari dan malam membantu mempengaruhi kegiatan seksual pasangan suami isteri.

Ini kerana tubuh memerlukan histamine (sebatian kimia yang ada dalam semua tisu badan dan menyebabkan tindak balas) untuk menggerakkan ledakan ketika mencapai titik klimaks. Misalnya dengan menyajikan sandwich berinti ikan salmon, sardin atau mackerel untuk hidangan tengah hari boleh menambah lebih banyak Omega 3 di dalam tubuh. Sekali gus mendorong aliran darah masuk ke dalam alat kelamin.

Anda perlu mendaftar untuk membaca keseluruhan kandungan portal ini. Login menggunakan kotak di sidebar. Tidak mendaftar? Klik di sini untuk mendaftar

 

Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

About Author

editorial

Leave A Reply