Monday, May 21, 2018
HomeBeritaMati berdiri salah tekan

Mati berdiri salah tekan

ARAU: Angkara tersalah menekan butang, seorang lelaki warga emas maut dalam keadaan berdiri akibat tersepit selepas dihimpit sebuah lori yang diturunkan dari sebuah treler dalam kejadian di Mata Ayer, dekat sini, semalam.

Advertisements

Kejadian berlaku kira-kira jam 1.30 tengah hari ketika mangsa Beh Kai Soon, 60, yang juga pemandu treler terbabit cuba menurunkan muatan berkenaan menggunakan kabel dengan cara berundur ke belakang.

Sumber berkata, mangsa dipercayai mengikat kabel di belakang kepala treler pada bahagian depan lori terbabit untuk diturunkan dengan cara mengundur ke bawah di tapak pembinaan landasan kereta api berkembar, di sini.

“Mangsa yang berada di bahagian depan muatan lori itu bagaimanapun tersalah menekan butang apabila tertekan butang tarik dan menyebabkan kenderaan berkenaan tiba-tiba merempuhnya.

“Akibat itu mangsa dipercayai tidak sempat mengelak kerana kejadian berlaku dengan pantas menyebabkan lelaki berasal dari Pulau Pinang terbabit tersepit dan maut di tempat kejadian disebabkan cedera parah,” katanya.- Harian Metro

comments

FOLLOW US ON:
Kotak hitam milik MH
Wanita baling kasut

mediawriter1@gmail.com

Rate This Article:
NO COMMENTS

LEAVE A COMMENT

Optimized with PageSpeed Ninja