Friday, Feb 23, 2018
HomeBeritaNiat jahat cemar peribadi UAI

Niat jahat cemar peribadi UAI

SEJAK semalam, pengguna laman sosial khususnya facebook digembar dengan penyebaran penyebaran video lucah yang kononnya mengaitkan pendakwah dan penceramah terkenal, Ustaz Azhar Idrus (UAI).

Advertisements

Pelbagai maklum balas termasuk kecaman dilemparkan masyarakat kepada UAI, rata-ratanya percaya video itu asli. Bagaimanapun, menerusi laporan Harian Metro, pembantunya Zulkifli Wahab menegaskan penyebaran video itu hanyalah niat jahat pihak tertentu untuk menjatuhkan golongan ulama di negara ini.

Sambil menafikan pelaku dalam video lucah yang sudah tersebar luas itu adalah UAI, Zulkifli berkata, ia adalah usaha terancang pihak tertentu untuk menjatuhkan golongan ulama selain cuba menggagalkan usaha penyebaran dakwah di kalangan umat Islam di negara ini.

“Bukan… jangan percaya.. itu adalah usaha terancang pihak tertentu untuk menjatuhkan bukan saja UAI tetapi juga golongan ulama di negara ini. Kebelakangan ini seperti sudah wujud trend untuk menjatuhkan golongan ustaz dan ulama ini.

Ini kerana pihak yang berkenaan seperti tidak senang duduk apabila melihat masyarakat Islam di Malaysia sekarang semakin suka dan rajin ke majlis ilmu hingga program ceramah agama dan dakwah sudah menjadi fenomena sekarang.

Justeru, pihak tertentu sengaja merancang usaha kotor ini untuk menjatuhkan ulama dan memesongkan akidah umat Islam di negara ini. Ini termasuklah program ‘I Want To Touch A Dog‘ di ibu kota baru-baru ini. Mereka akan buat apa saja untuk merosakkan umat Islam,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Ditanya penerimaan UAI mengenai penyebaran video lucah mirip dirinya itu, Zulkifli berkata, UAI masih meneruskan program ceramah seperti biasa dan tidak terjejas dengan penyebaran video palsu itu.- Sumber: myMetro

 

comments

Inspirasi trio jelit
Solidariti Amin Idri

mediawriter1@gmail.com

Rate This Article:
NO COMMENTS

LEAVE A COMMENT

Optimized with PageSpeed Ninja