Saturday, Aug 18, 2018
HomeGaya hidupOpps…Jangan tua sebelum waktunya

Opps…Jangan tua sebelum waktunya

Gambar hiasan

TIADA seorang wanita pun yang menafikan bahawa mereka mahu sentiasa kelihatan awet muda, segar dan menarik. Bagi merealisasikan keinginan itu, ada segelintir daripada mereka sanggup  melakukan perawatan mahal dan berbahaya. Padahal, ada cara untuk senantiasa kelihatan lebih muda dan menawan, tanpa perlu mengeluarkan banyak wang.

Advertisements

Riasan wajah dan gaya rambut jika diaplikasikan dengan betul boleh membuat wajah anda kelihatan lebih cantik dan segar. Berikut beberapa tip yang dapat membantu anda menatarias wajah agar tidak kelihatan lebih tua dari usia sebenar.[private levels=”free”]


Aplikasi eyeliner hitam
Menggunakan eyeliner hitam memang sangat berkesan untuk wanita yang mempunyai mata sepet atau kecil. Penggunaan eyeliner membantu melebarkan mata dengan segera, tetapi anda harus berhati-hati, riasan mata yang didominasi warna gelap dan bertekstur berat, boleh membuat wajah kelihatan layu dan tidak cerah.

Rambut panjang atau pendek
Rambut terlalu panjang akan membuat keseluruhan penampilan anda kurang segar dan kelihatan lebih tua dari usia sebenar. Manakala potongan rambut terlalu pendek jika tidak kena gaya boleh menjadi ‘merosakkan’ penampilan anda. Gaya rambut paras bahu adalah potongan rambut paling tepat untuk “memanipulasi” usia anda, tetapi pastikan gaya rambut sesuai dengan bentuk dan kontur wajah anda.

Gambar hiasan

Tangan berkedut
Selain wajah, daerah tubuh yang paling mudah dilihat adalah tangan. Kedutan pada tangan dengan mudah dapat menggambarkan berapa usia anda. Jadi, secara rutin mengoleskan losen pelembab tangan waktu pagi dan malam agar kulit senantiasa lembut dan halus.[/private]

comments

Kek aiskrim pelbagai
Tip Mengecat

mediawriter1@gmail.com

Rate This Article:
NO COMMENTS

LEAVE A COMMENT

Optimized with PageSpeed Ninja